REVNESS KOZMETİK DOĞAL ÜRÜNLER KİMYA GIDA PAZARLAMA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
ÖN BİLGİLENDİRME FORMU
İşbu ön bilgilendirme formu (“Form”), Revness Kozmetik Doğal Ürünler Kimya Gida Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi (“Satıcı”) tarafından işletilen https://www.orellus.com/ web sitesinden (“Website”), verilen ürün (“Ürün”) siparişi ile ilgili olarak Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği hükümleri gereğince sipariş veren ve mesafeli satış sözleşmesine (“Sözleşme”) taraf olan tüketicinin (“Tüketici”) bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Satıcı ve Tüketici ayrı ayrı "Taraf", birlikte "Taraflar" olarak anılacaktır.
1. MADDE - SATICI BİLGİLERİ
1.1. Unvanı : Revness Kozmetik Doğal Ürünler Kimya Gida Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi
1.2. Mersis No : 0734259734700001
1.3. Ticaret Sicil No : 445365-5
1.4. Vergi No : 7342597347 - Küçükyalı Vergi Dairesi
1.5. Adres : Altıntepe Mah. İstasyon Yolu Sok. No:3 İç Kapı No:1 Maltepe/İSTANBUL
1.6. Telefon No : -
1.7. E-Posta : [email protected]
1.8. İnternet Sitesi : www.orellus.com
2. MADDE - ÖN BİLGİLENDİRME FORMU KONUSU
2.1. İşbu Form’un konusu Tüketici’nin sipariş ettiği Ürün ve teslim koşullarıyla ilgili Tüketici’ye Şirket’in 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği uyarınca yapmakla yükümlü olduğu bilgilendirilmelerin yapılmasından ibarettir.
3. MADDE - GENEL HÜKÜMLER
3.1. Tüketici, Satıcı’dan herhangi bir Ürün veya hizmet almadan ve Sözleşme kurmadan önce işbu Form’u okuduğunu, anladığını, kabul ettiğini ve Satıcı’nın kendisini yeterince bilgilendirdiğini beyan eder.
3.2. Tüketici, Sözleşme konusu Ürün’ün temel özellikleri ve niteliklerine Website üzerinden ulaşabilir. Tüketici; Ürün’ün temel niteliklerini göz önüne alarak ve değerlendirerek Ürün’ü seçtiğini, buna ilişkin gerekli açıklamaların kendisine yapıldığını kabul ve beyan eder.
3.3. Tüketici’nin Sözleşmeyi onayladığı takdirde, sipariş verdiği Ürün'ün Form’da belirtilen bedeli ve masrafları, seçtiği ödeme yöntemi ile Tüketici’den tahsil olunur. Tüketici sipariş kapsamındaki Ürün bedellerini kredi veya banka kartı ve dijital cüzdan yöntemlerden birisini seçerek ödeyebilir.
3.4. Tüketici’nin Ürün siparişi vermesinin ardından Satıcı’ya verdiği bilgilerde bir hata tespit etmesi durumunda Satıcı ile derhal iletişim kurarak hatalı bilgileri düzeltebilir. Hatalı bilginin düzeltilmemesinden Tüketici sorumludur.
3.5. Satıcı, Website üzerinden Türkiye dışına hizmet sağlamamaktadır. Anlaşmalı kargo şirketlerinin teslimatın yapılması istenilen adrese yakın bir şubesi olmaması durumunda Ürün’ün, Satıcı tarafından bildirilecek yakın bir diğer şubeden Tüketici’nin teslim alması gerekmektedir. Tüketici, ayrıca aşağıdaki koşulları kabul eder:
3.5.1. Çoklu gönderilerin tüm parçalarının 30 kg/desi altında olması durumunda kata teslimat gerçekleştirilir.
3.5.2. Herhangi bir parçası 31 - 200 kg arasında veya (Ağırlığı 200 kg altında olmak kaydıyla) hacmi 31 - 400 desi olan ve en uzun kenarı 250 cm’ye kadar olan çoklu gönderiler bina kapısında teslimli olarak kabul edilir ve kata teslim yapılmaz.
3.5.3. Herhangi bir parçasının ağırlığı 201 - 300 kg arasında veya (Ağırlığı 200 kg altında olmak kaydıyla) hacmi 401 - 700 desi olan ve en uzun kenarı 500 cm’ye kadar olan çoklu gönderiler aktarma merkezinden teslimli olarak kabul edilir ve aktarma merkezinden teslim edilir.
3.5.4. Herhangi bir parçası 300 kg ve hacmi 700 desi’den büyük ve uzun kenarı 500 cm’ye kadar olan çoklu gönderiler birden fazla gönderiyle iletilir.
4. MADDE - CAYMA HAKKI, BİLDİRİMİ VE İSTİSNALARI
4.1. Tüketici, Ürün'ü teslim aldığı tarihten itibaren 14 (on dört) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin Sözleşme'den cayma hakkına sahiptir. Tüketici, Ürün teslimine kadar olan süre içinde de cayma hakkını kullanabilir.
4.2. Cayma hakkı süresi, hizmet ifasına ilişkin sözleşmelerde sözleşmenin kurulduğu gün; mal teslimine ilişkin sözleşmelerde ise tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin malı teslim aldığı gün başlar. Ancak tüketici, sözleşmenin kurulmasından malın teslimine kadar olan süre içinde de cayma hakkını kullanabilir. Cayma hakkı süresinin belirlenmesinde;
4.2.1. Tek sipariş konusu olup ayrı ayrı teslim edilen mallarda, tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin son malı teslim aldığı gün,
4.2.2. Birden fazla parçadan oluşan mallarda, tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin son parçayı teslim aldığı gün,
4.2.3. Belirli bir süre boyunca malın düzenli tesliminin yapıldığı sözleşmelerde, tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin ilk malı teslim aldığı gün esas alınır.
4.3. Tüketici cayma hakkını Website’ye kayıt olarak iade etmek istediği ürünü ve iade nedenini seçerek Satıcı tarafından sağlanan Ücretsiz İade kargo koduyla ürün/ürünlerin e-fatura çıktısını imzalayarak iade adresine gönderebilir. Tüketici, Website’ye kayıt olamaması durumunda sipariş takibi yaparak iade etmek istediği ürünü ve iade nedenini seçerek Satıcı tarafından sağlanan Ücretsiz İade kargo koduyla ürün/ürünlerin e-fatura çıktısını imzalayarak iade adresine gönderebilir.
4.4. Tüketici’nin, tercih ettiği yönteme bağlı olarak cayma hakkını kullandığı tarihten itibaren 10 (on) gün içinde Ürün’ü geri göndermesi gerekmektedir. Ürün ile beraber faturasının, malın kutusunun, ambalajının, varsa standart aksesuarları, Ürün ile birlikte hediye edilen diğer ürünlerin de eksiksiz ve hasarsız olarak tek bir pakete konularak iade edilmesi gerekmektedir. Tüketici, cayma süresi içinde Ürün’ü, işleyişine, teknik özelliklerine ve kullanım talimatlarına uygun bir şekilde mutad kullandığı takdirde meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan sorumlu değildir. Buna göre, cayma tarihine kadarki süreçte Ürün'ün kullanım talimatlarına, teknik özelliklerine ve işleyişine uygun bir şekilde kullanılmamasından ötürü değişiklik veya bozulma olursa Tüketici cayma hakkını kaybeder.
4.5. Tüketici, iade edeceği Ürün'ü Satıcı'nın anlaşmalı olduğu kargo şirketleri (Yurtiçi Kargo) ile göndermesi halinde iade masraf tutarı olarak ürünün tüketiciye teslimi için taşıma firmasına ödenen ücret Tüketici’ye yansıtılır.
4.6. Tüketicinin cayma hakkını kullanmasından itibaren 14 (on dört) gün içerisinde, varsa Ürün'ün teslim masrafları da dahil olmak üzere (malın Satıcı'nın iade için belirttiği taşıyıcı aracılığıyla geri gönderilmesi kaydıyla), Tüketici’nin ilgili Ürün'e ilişkin yaptığı tüm ödemeler Tüketici’ye satın alırken kullandığı ödeme aracına uygun bir şekilde ve tüketiciye herhangi bir masraf veya yükümlülük getirmeden iade edilecektir. Kredi kartı ile yapılan işlemlerde, Ürün bedelinin bankaya iadesi işleminin Satıcı tarafından yapılmasında sonra Tüketici hesaplarına yansıması ilgili bankanın iade işlem süreçleri tamamlandıktan sonra gerçekleşir.
4.7. Cayma bildirimi; Satıcı’nın adres, faks numarası veya elektronik postasına yapılabilir.
4.8. Tüketici, aşağıdaki hallerde cayma hakkını kullanamaz:
4.8.1. Alıcı'nın istekleri veya açıkça onun kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan, niteliği itibariyle geri gönderilmeye elverişli olmayan ve çabuk bozulma tehlikesi olan veya son kullanma tarihi geçme ihtimali olan malların teslimine ilişkin sözleşmelerde;
4.8.2. Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan;iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanların teslimine ilişkin sözleşmelerde;
4.8.3. Tesliminden sonra başka ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayanmallara ilişkin sözleşmelerde.
5. MADDE - ÜRÜNÜN TOPLAM FİYATI VE ÖDEME
5.1. Ürün’ün tüm vergiler dahil toplam fiyatı ödeme sayfasında yer almaktadır. Ürünün toplam fiyatının yanı sıra varsa tüm nakliye, teslim ve benzeri ek masraflar ile bunların önceden hesaplanamaması halinde ek masrafların ödenebileceği bilgisine de ödeme sayfasında yer verilmektedir. Bu tutarlar Tüketici’nin seçtiği kredi veya banka kartından sipariş verildiğinde tahsil edilecektir. Tüm fiyatlara, yasal olarak uygulanacak KDV dahildir.
6. MADDE – UYGULANACAK HUKUK VE YETKİLİ MAHKEME
6.1. Sözleşme’nin dili Türkçe’dir. İşbu Sözleşme’nin uygulanmasından veya yorumlanmasından doğacak her türlü uyuşmazlığa Türk Hukuku uygulanacak olup uyuşmazlık çözümünde İstanbul Anadolu Adliyesi Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.